Ένα μαγικό πιθάρι παραγωγής φυσικού υγρού λιπάσματος από τα υπολείματα της κουζίνας σας!

Το πιθάρι κομποστοποίησης, παρόλο που μας κερδίζει και αισθητικά, δεν έχει μόνο διακοσμητικό ρόλο. Στο πάνω μέρος του έχει κάδο όπου μπορούμε να βάλουμε όλα τα μη μαγειρεμένα φυτικά υπολείμματα που παράγονται καθημερινά στην κουζίνας μας (φρούτα, λαχανικά, υπολείμματα καφέ, τσαγιού, τσόφλια αυγών κ.ά). Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνουμε και να λιγοστεύουν τα σκουπίδια στο σπίτι μας και να παράγουμε υγρό λίπασμα για τα φυτά μας.

Η διαφορά με τους κοινούς πλαστικούς κάδους κομποστοποίησης είναι ότι το πιθάρι μας έχει την μοναδική παγκόσμια κατοχυρωμένη πατέντα παραγωγής υγρού λιπάσματος (χούμου). Στο κάτω μέρος του έχει μια βρύση. Όταν την ανοίξουμε βγαίνει ένα σκούρο άοσμο υγρό. Αυτό είναι το οργανικό λίπασμα που έχει παραχθεί από τα οργανικά υπολείμματα που έχουμε βάλει στον κάδο.

Το πιθάρι κομποστοποίησης φαίνεται εξωτερικά σαν ένα όμορφο παραδοσιακό πολύγλαστρο πήλινο. Κάθε ένα είναι μοναδικό γιατί είναι χειροποίητο και ψημένο σε παραδοσιακό φούρνο σε εργαστήρι στο Θραψανό (παραδοσιακό χωριό κεραμοποιών στην Κρήτη, ξακουστό παγκόσμια για τα πήλινα). Επιπλέον ο κρητικός πηλός, με τον οποίο είναι κατασκευασμένο το πιθάρι, είναι περιζήτητος και θεωρείται από τους ποιοτικά καλύτερους πηλούς στον κόσμο.

Το πιθάρι κατασκευάζεται σε παραδοσιακό εργαστήρι με τον φημισμένο κρητικό πυλό στο Θραψανό, χωριό της Κρήτης ξακουστό σε όλο τον κόσμο για τα κεραμικά του, παραδίδεται με τον κάδο κομποστοποίησης και τους γαιοσκώληκες και η βάση, το χώμα και τα φυτά περιλαμβάνονται κατόπι παραγγελίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου